Gotland

Vi gjorde en resa till Gotland bara för att koppla av.
Jag tror vi gick ca 1 mil om dagen de tre dagarna vi var där.

Dag 1.
I gamla Hansa staden Visby (innanför murarna) finns det otroligt mycket att se men även äta och dricka. Ska väl säga att vi var där v. 24 så det var inte riktigt så mycket folk som det blir från midsommar och framåt.

Dag 2
Vi tar bilen och far norr ut. Finns vissa saker som man ska se som turist. Vi stannade och tittade på Blå Jungfrun. For vidare till Lummelunda grottan. När vi var på Sardinien var vi inne i en riktigt stor grotta av samma typ som Lummelunda vilket gjorde att vi inte gick in och tittade utan vandrade runt ute och det fanns mycket att se.
Nästa stopp blev på ett fiskeläger innan vi for vidare till Slite. Där finns ett väldigt stort dagbrott som fortfarande är i bruk samt mer raukar.
Mat åt vi i Katthammarsvik på Katthammarsviks rökeri. Har aldrig ätit en godare kallrökt lax.
Nu börjar det bli tid att fara tillbaka till Visby igen. Det blev ett kort stopp vid Roma klosterruin. När vi kom tillbaka så gick vi ner till Almendalen som låg i närheten av hotellet. Senare gick vi till torget för att äta och dricka något gott.

Dag 3 Hemresedag
Vi tog bilen och åkte till en utsiktsplats som ligger i närheten av Visby som heter Högklint. Det är värt att åka dit om det är fint väder. Lite mat innanför murarna sedan blev det Almedalen igen och glass i hamnen innan vi tog färjan tillbaka till fastlandet.

Se bilder från Gotland